KIRMIZI ORMAN MEYVESİ Şurubu; buğday tohumları ekstresi, meyve suları konsantresi (keçiyemişi, marakuya), doğal beta-karotin (provitamin A), C+E vitaminleri içeren multivitamin ve enerji içeceğidir.
Bu şurubun temelinde, insan sağlığı için oldukça yararlı olan buğday tohumları ekstresi var. Buğday tohumları, yüksek konsantrede değerli maddeler içerir. Buğday tohumlarının temel bileşenleri – protein, balast maddeler, polisakkaritler, nişasta, yağ, vitaminler, mikro-elementler, mineral maddeler. Bu tohumların içeriğindeki enzimler (fermentler) doğal değişim süreçleri için kesinlikle vazgeçilmezdir, bu süreçler: sindirim, aktif maddelerin özümsenmesi, vitamin ve oksitlenme süreçlerinin etkisi. Hayati derecede önemli bileşenleri içermesi nedeniyle buğday tohumları, aktif maddelerin eksikliğini tamamlar, sindirimi düzenler, vücuda daha çok oksijen girmesini sağlar, zayıflama diyetlerini destekleri, güç ve enerji verir, genel ruh halini iyileştirir.
Keçiyemişi suyunu, çeşitli enfeksiyonel hastalıklarda vitamin maddesi olarak halk tıbbında kullanıyorlardı. Keçiyemişinin meyvelerinde sitrik, benzoik, kinin, oleanol, ursol asitleri, C vitamini, pektin ve çeşitli pigmentler bulunmaktadır. Bu meyve suyunun değeri, içeriğindeki antosian ve bioflavonoidlerin fenol bileşimlerine dayanmaktadır. Bu maddeler antioksidan etkiye sahip olduğu için serbest radikallerin etkisini nötrleştirirler. Böylece hücre zarları güçlenir, zehirli kimyasal bileşimlerin ve radyasyon ışınlarının vücuda olumsuz etkileri azalır. Tıp uygulamalarında bu meyvenin özelliklerinden, onkolojik hastalıkların önlenmesi için yararlanılıyor. Keçiyemişi suyunda tabaklama maddeleri de bulunmaktadır. Bunlardan bazıları Rutin vitamininin özelliklerini taşır. Bu yüzden de, söz konusu tabaklama maddeleri, şiddetli ve kronik ishal, enterokolit durumlarında iltihaba karşı ve bakterisid olarak kullanılıyor.
Marakuya’nın anavatanı Güney Brezilya’dır. Marakuya meyveleri bağırsakların çalışmasını düzenler, vücuttan ürik asitin çıkmasını sağlar, iyi bir ateş düşürücüdür. Ayrıca, bu meyvenin karaciğer, idrar yolları hastalıkları ve düşük tansiyon durumunda kullanılması da önerilir. Harika bir tat ve aromaya sahip olmasının yanında, marakuya meyveleri sakinleştirici özelliklere de sahiptir. Marakuyada yüksek miktarda demir (100gr’da 1,6ml), nikotin asidi (100gr’da 1,5ml), kalsiyum (100gr’da 20ml), B2 vitamini (100gr’da 0,13ml) bulunmaktadır.
KIRMIZI ORMAN MEYVESİ Şurubu A+C+E vitaminleri kompleksiyle zengindir. Söz konusu vitaminler, genel kuvvetlendirici etkinin yanında, anti-sklerotik, hücre zarlarını düzenleyici ve bağışıklığı uyarıcı etki gösterirler.
Beta-karotin (provitamin A). Vücuttaki A vitamini kaynağıdır ve A vitamininden farklı olarak, büyük bir biyolojik etkinliğe sahiptir. Vücudu serbest radikallerin olumsuz etkilerinden korur, vücudun enfeksiyonlara ve onkolojik hastalıklara karşı direncini artırır. Metabolizmanın yanlış çalışması, kalp-damar hastalıkları, karaciğer hastalıkları durumunda önerilmektedir.
Askorbik asit (C vitamini). Vücudun koruyucu güçlerini artırır, damarların geçirgenliğini düzenler. Karbonhidrat ve protein değişimlerine katılır, kolesterol değişimini düzenler, bağışıklığı güçlendirir. Bu vitamininin eksikliğinde vücutta iç kanamalar meydana gelebilir, yaralar geç iyileşir, saçlar yavaş uzar. C vitamini aynı zamanda antioksidan etkiye de sahiptir.
Tokoferol (E vitamini). Cinsel bezlerin kas aktifliğini ve fonksiyonlarını uyarır, yağda eriyen vitaminlerin karaciğerde birikmesini sağlar. Bu vitamin, hücre zarlarını darbelerden korur, kan damarlarını güçlendirir, tromb oluşumu riskini azaltır. Antioksidan olarak serbest radikallerin oluşumunu kontrol eder, onları vücuttan atar. Çeşitli organları, ateroskleroz gelişiminden korur, onkolojik ve kalp-damar hastalıklarının gelişimini önler.
Früktoz+üzüm şekeri, ek bir enerji kaynağı ve şekerli bir tat katmak amacıyla kullanılmıştır.
Kullanım alanları:
- Avitaminoz, özellikle çocuklarda ve ergenlerde
- Bağışıklığın güçlendirilmesi için
- Stresin önlenmesi ve tedavisi, erken yaşlanmanın önlenmesi
- Dikkat konsantrasyonunun artması için, göz hastalıkları durumunda
- Ateroskleroz, iskemik kalp hastalığı, hipertoni, onkolojik hastalıklar, solunum-virüs hastalıkları ve idrar yolları enfeksiyonlarıyla ilgili hastalıkların önlenmesi ve tedavisi
- Zayıf damarlara karşı, sindirimin düzenlenmesi için
Dikkat! Şeker hastaları kullanmamalıdır!
Kullanım şekli ve saklama koşulları: Yetişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklar için, günde 2-3 kez, yemekten önce 1-2’er yemek kaşığı, saf halde ya da başka bir sıvıyla (maden suyu) karıştırarak. Günlük doz yaklaşık 25-30 ml’ye eşittir. Açılmış şişeyi buzdolabında 1 aydan fazla tutmayınız.
Çocuklar için doz | ||
Yaş | Doz | Kullanım |
6 ay-1 yaş | İçme suyuna 1'er damla katarak ve günlük dozu ½ çay kaşığına çıkarana kadar her gün 1 damla daha ekleyerek | Yemekler arasında |
1-3 yaş | Günde 2 kez 1 çay kaşığı | Yemek sırasında |
3-6 yaş | Günde 2 kez 1 tatlı kaşığı | |
6-12 yaş | Günde 2 kez 1 yemek kaşığı |
İçerik: şekerli şurup (glükoz+sakkaroz), buğday tohumları ekstresi %2, meyve suları konsantresi (keçiyemişi - %29, marakuya – 0,8), doğal beta-karotin (provitamin A), C+E vitaminleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder